Monday, June 25, 2012

Ciorba de perisoare

Ingrediente:

500 g carne tocata
2 oua
100 g orez
1 ceapa mare
2 morcovi
1 telina
200g smantana
patrunjel
sare
piper
otet

Mod de preparare:

Se curata ceapa, se taie felii si se pune la calit in putin ulei. Se toarna  apa si se lasa la fiert, se pun in apa si morcovii si telina , taiate rondele. Intr-un vas se amesteca carnea tocata cu orezul uscat si oul, se condimenteaza cu sare si piper iar daca compozita este prea moale se adauga putin faina alba. Se fac bilute mici care se adauga in ciorba. Se fierbe la foc mic. La final se condimenteaza, se acreste si se drege cu amestec de smantana si un galbenus de ou. Amestecului din galbenus i se adauga ciorba fierbinte pana cand ajunge la aceasi temperatura si apoi se toarna peste toata ciorba, incet.